„Atsižvelgdami į didėjančius atvykstančių žmonių srautus, manome, kad tikslinga įvesti nepaprastąją padėtį“, – Rusijos naujienų agentūros citavo Rostovo srities gubernatorių Vasilijų Golubevą.

Dviejų prorusiškų separatistinių „liaudies respublikų“ Rytų Ukrainoje lyderiai penktadienį įsakė civiliams kirsti sieną su Rusija, kaltindami Ukrainos kariuomenę rengiantis jėga atkovoti regionus.

Konfliktas Rytų Ukrainoje įsiplieskė 2014 metais, kai Maskvos remiami sukilėliai paskelbė atsiskiriantys nuo Kijevo, o Rusija aneksavo Krymo pusiasalį. Nuo to laiko kovose žuvo apie 14 tūkst. žmonių.

Dabartinis Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos vadovas teigė, kad operacijose, skirtose priimti žmones, atvykstančius iš separatistų teritorijų, dalyvauja apie 400 žmonių ir 150 transporto priemonių.

Greitosios pagalbos tarnybos Donecko regione kiek anksčiau šeštadienį pranešė, kad buvo evakuota kiek daugiau nei 6,6 tūkst. žmonių.

Pasak valstybinės naujienų agentūra „RIA Novosti“, žmonėms, kurie kirto kontrolės punktus, pasiūlyta medicininė ir psichologinė pagalba.

Tuo tarpu Lugansko sritis skelbia, kad 25 tūkst. žmonių išvyko savo noru, o vilkstinės rengiasi išgabenti dar 10 tūkst. gyventojų.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vėlų penktadienio vakarą nurodė vyriausybei skirti evakuotiesiems po 10 tūkst. rublių (apie 100 eurų).

Kijevas ne kartą neigė bet kokius planus jėga susgrąžinti separatistų kontroliuojamas teritorijas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)