Daugelis Rusijos žiniasklaidos priemonių, įskaitant „Tass“, „Ria Novosti“ ir „Interfax“, remdamosi separatistų šaltiniais, pranešė apie sprogimą, kuris nugriaudėjo praėjus maždaug 40 minučių po to, kai buvo pranešta apie dar vieną sprogimą prie dujotiekio rajone.

Sprogimų priežastys lieka neaiškios. Apie aukas kol kas nepranešama.

„Twitter“ pasidalytas nepatvirtintas vaizdo įrašas rodo liepsnas sprogimo vietoje.

Daugiau informacijos šiuo metu nėra.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas: netikėkite melu, Kijevas atakos Donbase neplanuoja

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužinas paragino ignoruoti skleidžiamą melą ir patikino, kad jo šalis neturi ketinimų inicijuoti ataką Rusijai ištikimų separatistų kontroliuojamuose rytiniuose regionuose, nes dėl to žūtų „nesuskaičiuojamas“ kiekis žmonių.

Reaguodamas į separatistų pareiškimus, kad vyriausybė Kijeve ketina netrukus surengti ataką, V. Zalužinas nurodė, kad jie yra melagingi.

„Ataka Donbase negrįžtamai lemtų nesuskaičiuojamą kiekį mirčių tarp civilių gyventojų, tad būtent dėl šios priežasties tokie scenarijai visiškai nesvarstomi“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad Kijevas siekia taikaus problemos sprendimo.

„Netikėkite okupantų melu“, – tiesiogiai kreipdamasis į paveiktų teritorijų gyventojus nurodė V. Zalužinas.

JAV vyriausybė penktadienį pareiškė, kad prorusiškų separatistų kontroliuojamose teritorijose Rytų Ukrainoje paskelbtos civilių gyventojų evakuacijos yra Maskvos surežisuotas „ciniškas“ žingsnis, siekiant nukreipti dėmesį nuo, kaip baiminasi Vakarai, Rusijos planuojamo įsiveržimo į kaimyninę šalį.

Donbaso separatistų paskelbtų niekieno nepripažintų „liaudies respublikų“ lyderiai anksčiau penktadienį paskelbė evakuosiantys į Rusiją tūkstančius gyventojų, esą iškilus grėsmei dėl Kijevo vyriausybės pajėgų vykdomų apšaudymų.

„Tokio pobūdžio pareiškimai yra tolesni mėginimai melu ir dezinformacija užtemdyti faktą, kad Rusija yra agresorė šiame konflikte“, – Vokietijoje prasidedančios Miuncheno saugumo konferencijos kuluaruose žurnalistams sakė viena JAV Valstybės departamento atstovė.

„Taip pat ciniška ir žiauru naudotis žmonėmis kaip įkaitais, siekiant nukreipti pasaulio dėmesį nuo fakto, kad Rusija stiprina savo pajėgas ruošdamasi puolimui“ prieš Ukrainą, pridūrė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)