Kanbera kaip teroristinę grupę anksčiau įtraukė „Hamas“ karinį „Al-Qassam“ brigadų sparną, tačiau dabar bus įtraukta visa organizacija, įskaitant jos politinį sparną.

„Hamas“ kariavo su Izraeliu kelis karus iš eilės nuo tada, kai 2007 metais perėmė Gazos ruožo kontrolę. Ji laimėjo pastaruosius palestiniečių parlamento rinkimus 2006 m. ir yra pagrindinė opozicija senstančio prezidento Mahmudo Abbaso judėjimui „Fatah“.

„Šiandien į sąrašą įtrauktų „Hamas“ ir smurtinių ekstremistinių grupuočių pažiūros kelia didelį nerimą, Australijoje nėra vietos jų neapykantos kupinoms ideologijoms“, – sakė vidaus reikalų ministrė Karen Andrews.

Izraelio ministras pirmininkas Naftali Bennettas pasveikino Australijos žingsnį ir tviteryje paskelbė, kad tai yra „dar vienas svarbus žingsnis pasaulinėje kovoje su terorizmu.“

Priskyrimas teroristinėms grupuotėms apribos „Hamas“ finansavimą ar kitos paramos teikimą, o už tam tikrus nusikaltimus gresia 25 metų laisvės atėmimo bausmė.

„Labai svarbu, kad mūsų įstatymai būtų taikomi ne tik teroro aktams ir teroristams, bet ir organizacijoms, kurios planuoja, finansuoja ir vykdo šiuos aktus“, – sakė K. Andrews.

JAV jau seniai paskelbė „Hamas“ teroristine grupe. Dėl panašaus Europos Sąjungos sprendimo ilgai vyko mūšis teisme ir galiausiai „Hamas“ buvo grąžinta į teroristų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją