Mažėjant infekcijų skaičiams, esą yra pagrindo optimizmui. „Tačiau turime būti realistai. Korona nedingo“, - kalbėjo ministras ir paragino gyventojus toliau būti atsargius.

Grįžimas į įprastą gyvenimą Nyderlanduose vyks dviem etapais. Po pirmųjų atlaisvinimo priemonių penktadienį, vasario 25-ąją veikiausiai bus žengtas paskutinysis žingsnis. Tada neliks kaukių prievolės ir COVID paso. Pateikdami šį pasą, kultūros ir sporto renginių, taip pat maitinimo įstaigų lankytojai turi įrodyti, kad yra pasiskiepiję, persirgę ar gavę neigiamą koronaviruso testą.

Masiniuose renginiuose vidaus patalpose, pavyzdžiui, festivaliuose ateityje galios testo prievolė. Kaukių prievolė išliks tik viešajame transporte ir lėktuvuose.

Praėjusiomis savaitėmis išaugo gyventojų ir įmonių spaudimas vyriausybei atšaukti ribojimus. Ir ekspertai pareiškė, kad tai galima padaryti. Ligoninėse gydomų pacientų skaičius, Sveikatos ir aplinkos instituto (RIVM) duomenimis, šiek tiek mažėja. Per praėjusias 7 dienas 22 proc. sumažėjo ir naujų infekcijų skaičius. Šios infekcijos bangos pikas, regis, peržengtas, pareiškė RIVM.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją