Iš Los Andželo į Vašingtoną skridęs 1775-ojo reiso orlaivis nepasiekęs kelionės tikslo buvo nukreiptas į Kanzasą, kur jo laukė teisėsaugos pareigūnai.

„Nepaklusnų keleivį, kuris elgėsi neprognozuojamai... galiausiai sutramdė mūsų įgula padedant kitiems keleiviams“, – sakoma bendrovės pranešime.

Federalinis tyrimų biuras (FTB) patvirtino incidento faktą ir savo pareiškime nurodė, kad keleivis buvo sulaikytas ir kad byla nagrinėjama.

Vienas iš keleivių, teigiantis matęs incidentą, televizijai CNN sakė, kad vyras bandė patekti į pilotų kabiną ir atidaryti lėktuvo duris. Pasak liudininko, sureagavusi skrydžio palydovė trenkė vyrui per galvą kavos puodeliu.

Pandemijos metu skrydžių palydovai pranešė apie padažnėjusius keleivių nedrausmingumo atvejus; daugelis jų susiję su keliautojų, atsisakančių dėvėti apsauginę kaukę, žodiniu ir fiziniu smurtavimu.

Pernai Federalinė aviacijos administracija (FAA) užregistravo 5 981 pranešimą apie nedrausmingą keleivių elgesį. Didžioji dalis šių pranešimų – 4 290 – susiję su kaukių dėvėjimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją