66 metų politikos veteranas socialdemokratas F. W. Steinmeieris sulaukė visų trijų Vokietijos koalicinės vyriausybės partijų paramos likus kelioms savaitėms iki Federalinio susirinkimo sekmadienio posėdžio.
Konservatyvioji opozicija taip pat pareiškė paramą buvusiam užsienio reikalų ministrui ir vicekancleriui F. W. Steinmeieriui, o tai reiškia, kad jis greičiausiai bus perrinktas pirmajame balsavimo ture.

Federalinio prezidento postas Vokietijoje daugiausia yra formalus, tačiau jo turėtojas pasirašo įstatymų projektus, dažnai būna viešumoje šalyje ir už jos ribų, pasisako aktualiais politiniais klausimais.
Neseniai atlikta visuomenės apklausa parodė, kad 85 proc. Vokietijos gyventojų mano, jog jis savo darbą atlieka gerai.

Federalinė konvencija, kurią šiais metais sudaro apie 1 472 nariai, susirenka vieninteliam tikslui – išrinkti prezidentą.

Pusę organo sudaro parlamento nariai, o pusę – 16 Vokietijos žemių atsiųsti atstovai. Tarp pakviestųjų šiemet yra ir nacionalinės futbolo rinktinės treneris Hansis Flickas.

Į prezidento postą buvo pasiūlyti dar trys kandidatai: kairysis Gerhardas Trabertas; fizikė ir politikė Stefanie Gebauer, kurią iškėlė politinė grupė „Laisvieji rinkėjai“; ir konservatorius Maxas Otte, tačiau manoma, kad jie neturi jokių galimybių laimėti.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)