Nuo vasario 18 d. barams vėl bus leista dirbti po vidurnakčio, sakė jis, o darbas iš namų nebebus privalomas. Tačiau barai, restoranai ir pramogų vietos vis tiek tikrins lankytojų skiepijimo nuo COVID sertifikatus – ši politika bus peržiūrėta kovo mėnesį.

Koronaviruso pandemija Belgijoje nusinešė beveik 30 tūkst. gyvybių ir dabar kasdien užregistruojama daugiau nei 23 tūkst. naujų atvejų, tačiau nacionalinė vakcinacijos kampanija yra viena sėkmingiausių Europoje.

Belgija, kaip ir kaimyninės šalys, palaipsniui naikina nepaprastosios padėties įstatymus, priimtus siekiant sustabdyti viruso plitimą, verslai ir socialinis gyvenimas grįžta į įprastas vėžes. Tačiau tai netenkina skeptikų.

Briuselyje įvyko kelios triukšmingos gatvių eitynės prieš COVID taisykles, o pirmadienį mieste turėtų susiburti protestuojantys sunkvežimių vairuotojai iš visos Europos.

Belgijos valdžios institucijos uždraudė šias vilkstines, tačiau policija baiminasi, kad miesto gyvenimas vis tiek bus sutrikdytas, nes Kanadoje prasidėjęs judėjimas įsitvirtina Europoje ir nusitaikė į Briuselyje įsikūrusias Europos Sąjungos institucijas.

"Tiems, kurie atvyksta iš užsienio, sakau: pažiūrėkite į taisykles Belgijoje. Griežtesnių taisyklių niekada neturėjome, bet jų nebeliko. Tad eikite protestuoti savo šalyse", – sakė A. de Croo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją