Niujorkas reikalauja, kad visi miesto darbuotojai, įskaitant policiją, ugniagesius ir mokytojus, gautų bent vieną vakcinos dozę pagal buvusio mero Billo de Blasio praėjusiais metais priimtą įsakymą. "Mes jų neatleidžiame. Žmonės išeina", - ketvirtadienį sakė jo įpėdinis Ericas Adamsas. "Atsakomybė aiški. Mes pasakėme: jei įsidarbinai, jei gavai šį darbą, turi pasiskiepyti. Jei nesilaikai taisyklių, tai - tavo sprendimas", – pridūrė jis.

Privalomas kaukės dėvėjimas, kaip ir privalomi skiepai Amerikoje buvo prieštaringai vertinama politinė problema, pavyzdžiui, respublikonų vadovaujamas Teksasas tai uždraudė.

Šimtai darbuotojų, nesutinkančių su Niujorko reikalavimu skiepytis, penktadienį planavo žygiuoti prie Rotušės Manhatene.

Maždaug 95 proc. miesto savivaldybės darbuotojų gavo bent vieną vakcinos dozę. Tie 3 tūkstančiai sudaro mažiau nei vieną procentą iš 370 tūkst. Didžiojo obuolio savivaldybės darbuotojų. Keli tūkstančiai ir toliau neskiepyti, bet paprašė taikyti jiems medicininę arba religinę išimtį, kad neprarastų darbo.

Penktadienio galutinis terminas suėjo tuo metu, kai Niujorko valstijoje ketvirtadienį nustojo galioti kaukių prievolė patalpose. Kai kurios kitos valstijos, įskaitant Kaliforniją, Naująjį Džersį ir Masačusetsą, šią savaitę paskelbė panaikinančios privalomas kaukes įmonėse ar mokyklose.

Tokių žingsnių imamasi JAV vyriausybei vis labiau nerimaujant dėl sunkvežimių vairuotojų vadovaujamų protestų prieš koronaviruso apribojimus, dėl kurių suparalyžiuota Kanados sostinė Otava ir trys JAV sienos kirtimo punktai.

Judėjimo šalininkai Jungtinėse Valstijose ragina vilkikų vilkstinę kovo pradžioje susirinkti Kalifornijoje į dviejų dienų mitingą ir galimai iš ten patraukti į sostinę Vašingtoną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)