Trys įleisti migrantai Latvijos teritorijoje buvo sulaikyti dėl neteisėto sienos kirtimo.

Nuo 2021-ųjų rugpjūčio 10-osios pasieniečiai užkirto kelią iš viso 5 915 bandymų neteisėtai patekti į Latviją iš Baltarusijos.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 11-osios, kai pasienyje su Baltarusija buvo įvesta ekstremalioji padėtis, sieną dėl humanitarinių priežasčių buvo leista kirsti 124 nelegaliems migrantams, o sulaikytųjų skaičius išaugo iki 476.

Atsižvelgdama į nesiliaujantį nelegalios migracijos spaudimą, vyriausybė vasario 1 dieną nusprendė ekstremaliąją padėtį regionuose prie Baltarusijos sienos pratęsti iki gegužės 10-osios.

Ekstremalioji padėtis 2021 metų rugpjūčio 11-ąją buvo įvesta Ludzos, Kraslavos, Aukštutinės Dauguvos savivaldybėse ir Daugpilyje.

Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Baltarusija tokius kaltinimus neigia ir kritikuoja migrantų neįsileidžiančias ES nares – Latviją, Lietuvą ir Lenkiją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją