Per bendrą spaudos konferenciją Lenkijos vyriausybės vadovas M. Morawieckis pareiškė: „Gyvename labai neramiais laikais, todėl turime rūpintis mūsų ryšių tvirtumu. Tie trapūs laikai meta papildomų iššūkių. Didžioji Britanija akivaizdžiai parodė savo solidarumą su Ukraina, Lenkija. Labai dėkoju už tai. Putino politinis tikslas – suskaldyti NATO, todėl turime pademonstruoti, kad esame labai vieningi. O tokie esame“.

Pasak Lenkijos premjero, „ne vienas Europos politikas buvo pažadintas iš geopolitinio snaudulio, ir mes su Borisu buvome pirmieji, kurie įspėjo Vakarus dėl Putino politikos“.

Savo ruožtu Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas B. Johnsonas pareiškė: „Aš ką tik buvau susitikęs su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu ir vėl visiems mūsų sąjungininkams pasakiau, jog dabar mes turime drauge dirbti, kad pasiektume deeskalaciją ir įtikintume Vladimirą Putiną sumažinti įtampą ir atitraukti kariuomenę“. Jis pridūrė, kad Aljansas neketina atsisakyti atvirų durų politikos.

Pirmadienį Jungtinės Karalystės vyriausybė pranešė nusiųsianti į Lenkiją 350 karališkųjų jūrų pėstininkų. Ketvirtadienį britų kariškiai atvyko į Lenkiją. Po spaudos konferencijos T. Morawieckis ir B. Johnsonas išvyko susitikti su jais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)