„The Washington Post“, remdamasis dviem anoniminiais šaltiniais, rašo, kad Nacionalinio archyvo darbuotojai kalbėjo su prokuratūra, tačiau nėra aišku, ar tyrimas prieš D. Trumpą tikrai bus pradėtas.

Pirmadienį archyvas patvirtino, kad iš D. Trumpo namų Mar-a-Lage Floridoje išvežė 15 dėžių su dokumentais, kuriuos jis pasiėmė pasibaigus kadencijai. Tarp dokumentų buvo ir oficialus susirašinėjimas su Šiaurės Korėjos vadovu Kim yong-unu bei laiškas, kurį D. Trumpo pirmtakas Barackas Obama paliko jam Ovaliniame kabinete.

Įstatymas numato, kad raštiški prezidento dokumentai pasibaigus kadencijai turi būti perduoti Nacionaliniam archyvui. Yra žinoma, kad D. Trumpas aplaidžiai elgėsi su oficialiais dokumentais.

Praėjusią savaitę Nacionalinis archyvas pranešė, kad po D. Trumpo išsikraustymo iš Baltųjų rūmų 2021 metų sausio 20 dieną gavo iš dalies suplėšytus ir vėl suklijuotus dokumentus. Respublikonas, nepaisant prievolės saugoti dokumentus, juos vis plėšydavo, o darbuotojams tekdavo tvarkyti.

Pasak „The Washington Post“, ir 2021 metų sausio 6-osios Kapitolijaus šturmą tirianti parlamentinė komisija iš Nacionalinio archyvo gavo suplėšytus D. Trumpo kadencijos dokumentus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją