Pasak šaltinių, politikui išsivystė plaučių uždegimas, tačiau būklė nekelia susirūpinimo: nors V. Žirinovskis guli palatoje, tęsia darbą nuotoliniu būdu.

V. Žirinovskis pats paprašė užtikrinti gydytojų ir bendražygių konfidencialumą. RLDP lyderis tikino pasiskiepijęs net 8 kartus ir daug agitavo už vakcinacijos naudą, skelbia rbc.ru. Jis esą manė, kad hospitalizacija tokiomis aplinkybėmis pasitarnaus prieš vakcinas nusistačiusių žmonių judėjimui.

Todėl buvo nuspręsta net partijos viduje išplatinti informaciją, kad V. Žirinovskis, atsižvelgęs į omikron plitimą, nusprendė „profilaktiniais tikslais laikinai izoliuotis namuose ir dirbti nuotoliniu būdu“. Tą faktą, jog iš tikrųjų partijos vadovas nuotoliniu būdu dirba dėl hospitalizacijos, žinojo vos keletas asmenų.

Vasario 2 d. dėl besivystančio plaučių uždegimo gydytojai 75-erių metų amžiaus politikui rekomendavo gultis į stacionarą. Jokių gyvybei pavojų keliančių simptomų nebuvo užfiksuota, bet ir sveikimo procesas vyko „ne taip sparčiai, kaip planuota“, teigė laikraščio pašnekovas.

V. Žirinovskis esą sutiko gultis į ligoninę tik tokiu atveju, jeigu jam bus sukurtos visos sąlygos dirbti. Politikui leido naudotis trimis mobiliaisiais telefonais, knygomis ir darbo dokumentais, taip pat susitikinėti su padėjėjais naudojant apsaugines pertvaras.

„Nuo ryto iki vakaro pacientas žiūri žinias ir dalija nurodymus telefonais, vos spėja juos įkrovinėti ir perdavinėti padėjėjui, kuris siunčia žinutes bendražygiams“, – politiko būklę apibūdino „Kommersant“ šaltinis.

RLDP spaudos tarnyba nurodė RBC, kad V. Žirinovskis „jaučiasi normaliai ir tęsia darbą“. „Kommersant“ informacijos, jog politiko diagnozė buvo slepiama nuo pavaldinių, partijos nariai nepakomentavo.

RLDP artimas RBC šaltinis anksčiau tvirtino, kad V. Žirinovskis prijungtas prie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato. „Kommersant“ pašnekovas patvirtino, jog politiko palatoje yra toks aparatas, tačiau naudojamas tik deguonies kaukės režimu, kad greičiau praeitų ligos padariniai.

Kad V. Žirinovskis gydomas Maskvos ligoninėje, trečiadienį pranešė „Interfax“ ir „RIA Novosti“, remdamiesi su situacija susipažinusiais šaltiniais. Faktą, kad politikas medikų rankose, patvirtino ir partijos atstovai. Tos pačios dienos pavakarę skelbta, kad politikas yra kritinės būklės.

„Telegram“ kanalas „Mash“ skelbė, kad politikas papuolė į ligoninę dėl abiejų plaučių pneumonijos, sukeltos koronaviruso. Anot kanalo, pažeista 50–75 proc. politiko plaučių. „Interfax“ paprašytas pakomentuoti situaciją, šaltinis sakė: „Taip, plaučių pažeidimas rimtas“.

RBC šaltinis iš partijos ir ura.ru pašnekovai, artimi RLDP, trečiadienį pranešė, kad V. Žirinovskis prijungtas prie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato.

Kitas RBC šaltinis, pažįstamas su šia situacija, teigė, kad politiko būklė yra kritinė. „Niekas neduoda jokių garantijų. Viską apsunkina gretutinės ligos“, – sakė jis.

V. Žirinovskis gydytis nuo koronaviruso gali būti perkeltas į Vokietiją ar Izraelį, tačiau ši galimybė svarstoma tik „kraštutiniu atveju“ (jei RLDP lyderio būklė stipriai pablogės), pranešė Rusijos liberalų demokratų partijai artimi ura.ru šaltiniai.

„Tokia galimybė egzistuoja, bet ji nėra vienintelė. Žinoma, dabar visa šalies medicina kovos, kad išgelbėtų Vladimiro Volfovičiaus gyvybę, tačiau RLDP lyderio bendražygiai, šeima ir rėmėjai neatmeta galimybės išvežti jį į užsienį. Šiuo metu įvardijami variantai: Izraelis, Vokietija. Tai niekaip nėra susiję su nepasitikėjimu mūsų sveikatos apsaugos sistema“, – patikslino šaltiniai.

Gruodį politikas radijo stoties „Komsomolskaja Pravda“ eteryje pasakojo, kad nuo koronaviruso pasiskiepijo jau aštuonis kartus: „Žiūriu labai paprastai. Štai aš aštuonis kartus pasiskiepijau ir nesusirgau. Jeigu būčiau pasiskiepijęs tik keturis, gal kur ir būčiau pasigavęs“.

Tada V. Žirinovskis davė suprasti galimai esantis vienintelis, tiek daug kartų per pusantrų metų pasiskiepijęs nuo koronaviruso.
Anot politiko, iš naujo nuo COVID-19 skiepytis būtina, kai tik organizme sumažėja antikūnų.

„Maksimalus terminas – šeši mėnesiai. Geriau keturi. Mano atveju tai du“, – aiškino jis. Savo „Telegram“ kanale V. Žirinovskis teigia, kad pirmiems trims skiepams pasirinko vakciną „Sputnik V“, tada tris kartus skiepijosi „EpiVakKorona“, o septintą ir aštuntą kartą – „KoviVak“.

Pastaruoju metu V. Žirinovskis, turintis kontroversiško ir į konfliktus linkusio politiko reputaciją, nedalyvaudavo viešuose renginiuose. Jis nesireiškė ir partijos susirašinėjimo kanaluose.

Valstybės Dūmoje vasario mėnesį dėl koronaviruso bangos suplanuota tik viena vadinamoji plenarinė savaitė, prasidėsianti nuo ​​vasario 14 dienos. Dabar dauguma deputatų dar yra savo regionuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)