Izraelio šiauriniame arabų mieste Umm al Fahme gaudė sirenos, kai buvo paleista raketa iš Sirijos, bet ji sprogo ore, tviteryje paskelbė Izraelio gynybos pajėgos. „Reaguodami į priešlėktuvinę raketą, paleistą iš Sirijos anksčiau šiąnakt, mes ką tik paleidome „žemė-oras“ raketas į taikinius Sirijoje, įskaitant radiolokatorius ir priešlėktuvines baterijas“, – pranešė kariškiai.

Sirijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad šalies oro gynyba buvo suaktyvinta prieš Izraelio ugnį „prie Damasko“.

Remdamasi kariniu šaltiniu, žiniasklaida pranešė, kad Izraelio atakos prasidėjo prieš pirmą valandą nakties, „žemė-žemė“ raketos atskriejo „iš okupuoto Golano pusės“. „Mūsų oro gynyba susidūrė su priešo raketomis ir kai kurias jų numušė“, – pranešė Sirijos naujienų agentūra SANA. Ji nurodė, kad žuvo vienas karys, dar penki buvo sužeisti, „padaryta materialinė žala“.

Izraelis retai komentuoja oro antskrydžius, kuriuos rengia Sirijoje, bet ne kartą yra sakęs, kad neleis savo pagrindiniam priešui Iranui kėsintis į šalį.

Trečiadienį paskelbtame pareiškime Sirijos užsienio reikalų ministerija pasmerkė „niekingus“ Izraelio smūgius, sakydama, kad dėl jų žuvo ir buvo sužeisti keli Sirijos kariai, bet nenurodė jų skaičiaus.

Sirijos vyriausybė turi teisę reaguodama imtis visų teisėtų priemonių“, – sakoma SANA paskelbtame pareiškime. Izraelis ir jo sąjungininkai perspėjami, kad bus laikomi atsakingi už „pavojingus (atakos) padarinius“.

Nuo 2011 m., kai Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, Izraelis įvykdė šimtus oro antskrydžių Sirijos teritorijoje, taikydamasis į vyriausybės pozicijas, taip pat į sąjungininko Irano remiamas pajėgas ir šiitų kovotojų judėjimo „Hezbollah“ kovotojus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)