Du koalicijos partnerių liberalų deputatai, su kaimyninės Ukrainos vėliava atsistoję priešais juos, buvo apipilti vandeniu. Kraštutiniai dešinieji išplėšė iš jų Ukrainos vėliavą ir vienam nuo veido nutraukė FFP2 respiratorių.

Posėdis kelis kartus buvo nutrauktas dėl švilpimo ir kitokių nepasitenkinimų priemonių. Trečiadienį parlamentas turėtų balsuoti dėl sutarties. Šis susitarimas leidžia JAV stiprinti savo karinį buvimą su Ukraina besiribojančioje ES šalyje.

Konservatorių gynybos ministras J, Nadas gina sutartį, vadindamas ją NATO partnerės JAV saugumo garantija. Tačiau socialdemokratų opozicija ją atmeta, kaip ir šešerius metus parlamente esantys kraštutiniai dešinieji. Kadangi skeptikų yra ir valdančiosiose partijose, nėra aišku, ar susitarimui bus pritarta.

Kritikai būgštauja, kad šalis gali tapti Rusijos puolimo taikiniu.

JAV valstybės sekretorius Anthony‘is Blinkenas kritikavo „dezinformaciją“, kuria siekiama pakenkti sutarčiai ir apskritai transatlantinės partnerystės privalumams. Sutartis esą paremta „bendradarbiavimu ir pagarba“ ir nenumato ilgalaikių JAV bazių ar dalinių dislokacijos Slovakijoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją