Apie tai jis pareiškė per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

„Yra dalykų, dėl kurių nepasiginčysi – Ukraina iš tikrųjų gražuolė, o kalbant apie žodį „mano“, manyčiau, čia jau persistengta“, – nurodė V. Zelenskis.

Be to, jis pabrėžė, kad Ukraina – ir labai kantri.

„Ukraina yra kantri, manau, tai išmintis. Kantrybė svarbi visai Europai ir rusams, nes nuo mūsų kantrybės priklauso eskalacija. Eskalacija iš kitos pusės. Mes giname savo šalį, esame savo teritorijoje. Mūsų kantrybė daro įtaką provokacijoms, kai į jas nereaguojame, bet elgiamės prideramai. Todėl kantrybė – tai, mano manymu, išmintis“, – pridūrė Ukrainos vadovas.

Kremlius antradienį bandė pateisinti V. Putino pastabą, padarytą po derybų dėl Ukrainos su Prancūzijos lyderiu Emmanueliu Macronu, kuri daug kam pasirodė įžeidžianti.

Bendroje spaudos konferencijoje su E. Macronu V. Putinas sukritikavo savo Ukrainos kolegą V. Zelenskį, kuris neseniai pareiškė, kad jam nepatinka 2015 metų Minsko taikos susitarimai dėl šalies separatistinių regionų.


„Patinka – nepatinka, bet pakentėk, mano gražuole“, – rusiškai besirimuojančią frazę (nravica – nenravica, terpi moja krasavica) ištarė V. Putinas.

Ši frazė sukėlė karštas diskusijas internete. Kai kurie teigė, kad V. Putino vartojama kalba pateisina prievartą, o kiti bandė jį teisinti, esą tai tėra gerai žinomas posakis, kurį dažnai girdi vaikai.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas antradienį žurnalistų paklaustas apie šią frazę atsakė, kad nieko nenorėta įžeisti.

„Lažinuosi, kad buvo labai sunku išversti (šį posakį) į prancūzų kalbą“, – pastebėjo jis.

„Prezidentas turėjo galvoje, kad jei valstybė prisiėmė įsipareigojimus, ir jei yra valstybės vadovo parašas, tai šie įsipareigojimai turi būti vykdomi“, – kalbėjo D. Peskovas.

Žurnalistai taip pat paklausė, ar V. Putinas yra susipažinęs su dešimtojo dešimtmečio rusų grupės „Krasnaja plesen“ kūryba, nes, remiantis žiniasklaida „jis pacitavo eilutę iš ne itin gražios šios grupės dainos“, kurioje galima įžvelgti užuominą į nekrofiliją.

„Esu įsitikinęs, kad Vladimiras Putinas nėra susipažinęs su šios grupės kūryba, ir manau, kad kažkada ši grupė pasiskolino ją (frazę) iš rusų folkloro – nors aš, tiesą sakant, irgi nesu su ja (kūryba) susipažinęs“, – atsakė D. Peskovas.

V. Putinas garsėja savo prieštaringai vertinamomis kartais net šiurkščiomis pastabomis. Pavyzdžiui, jis yra pareiškęs, kad jei Rusija būtų norėjusi nužudyti Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną, ji būtų „atlikusi darbą iki galo“.

Be to, kai Joe Bidenas pritarė, jog V. Putinas galėtų būti apibūdinamas kaip „žudikas“, Rusijos lyderis atrėžė: „Iš tokio paties girdžiu.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)