Daugybė afganistaniečių kasdien neteisėtai eina į Pakistaną, kirsdami menkai saugomą kalnų sieną ir ieškodami ten darbo arba norėdami įsigyti būtiniausių produktų perpardavimui.

Rytinės Kunaro provincijos informacijos departamento vadovas Najibullah Hassanas Abdalas naujienų agentūrai AFP nurodė, kad gelbėtojai vis dar ieško žmonių griūties vietoje.

„Jau ištraukta 19 kūnų“, – sakė jis.

Rugpjūčio mėnesį Talibanui sugrįžus į valdžią šalyje prasidėjo krizė, dešimtims tūkstančių žmonių netekus darbo. Nelegalių Afganistano ir Pakistano sienos kirtimų skaičius taip pat gerokai išaugo.

Pakistanas bando aptverti visą 2 670 kilometrų sienos atkarpą pagal vadinamą Durando liniją, pavadintą pirmojo ją nubrėžusio Didžiosios Britanijos kolonijinio administratoriaus vardu.

Prekiautojai ir kontrabandininkai jau šimtmečius naudojasi atokiomis kalnų perėjomis, kad patektų į kitos šalies teritoriją išvengdami mokesčių.

Tačiau šioje vietovėje dažnai pasitaiko mirtinų sniego griūčių.

2015 metais per virtinę tokių nelaimių visoje šalyje žuvo daugiau nei 250 žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją