„Šeštadienį, bendros operacijos su pakrančių apsaugos tarnyba metu, išgelbėti 163 neteisėti migrantai“, – teigė ministerija ir pridūrė, kad 162 jų buvo tunisiečiai, o vienas – marokietis. Anot ministerijos, laive už 12 kilometrų nuo Sfakso miesto krantų tarp migrantų buvo devynios moterys ir 16 vaikų.

Turimais duomenimis, keleivių amžius svyruoja nuo 8 iki 48 metų, nurodė ministerija. Migrantai buvo nugabenti į Sfaksą, kur buvo perduoti pakrančių apsaugos tarnybai.

Iš Tuniso, taip pat kaimyninės Libijos teritorijų daugybė žmonių mėgina pasiekti Europą. Tačiau, pasak humanitarinės pagalbos teikimo grupių, Viduržemio jūros viduryje kelionių metu žūsta daugiausiai migrantų visame pasaulyje. 2021 metais čia užfiksuoti padidėję migrantų srautai ir per pirmus dešimt mėnesių Italiją, pasak Romos, pasiekė beveik 55 000 migrantų, palyginti su 30 000 ankstesniais metais.

Tuniso ekonomikos ir socialinių teisių forumo teigimu, per pirmus tris praėjusių metų ketvirčius pakrančių apsaugos tarnyba sulaikė 19 500 migrantų. Tačiau, pasak Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių agentūros, per tą patį laikotarpį dingo ar nuskendo mažiausiai 1 300 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)