Per iškilmingą žaidynių atidarymą jauna moteris nešė Kinijos vėliavą, vilkėdama rožinės ir baltos spalvos Korėjos tradicinę suknelę, vadinamą hanbok, ji buvo tarp kitų atlikėjų, atstovavusių šalies etninėms grupėms.

Kinijoje gyvena viena didžiausių pasaulyje užjūrio korėjiečių populiacijų, šalis sieja gilūs kultūriniai ryšiai. Tačiau hanbok sukėlė interneto vartotojų pyktį Pietų Korėjoje, daugelis kaltino Pekiną „vagiant“ šalies kultūrą.

Lee Jae-myungas, valdančiosios Demokratų partijos kandidatas artėjančiuose prezidento rinkimuose, pasmerkė Kiniją, kad ji „savinasi kultūrą“. Jo pagrindinio oponento konservatoriaus Yoon Suk-yeolo biuras taip pat apkaltino Pekiną „nepagarbiu“ sprendimu dėl suknelės ir ragino Seulą reikalauti Kinijos atsiprašymo. Pietų Korėjos kultūros ministras Hwang Hee, dalyvavęs penktadienio atidarymo ceremonijoje, sakė, kad Seulas neketina oficialiai apskųsti kostiumo Pekinui. Bet jis pridūrė, kad ši problema „gali sukelti nesusipratimų“ tarp dviejų šalių.

Seo Kyoung-dukas, Sungshino moterų universiteto profesorius ir aktyvistas, sakė, kad incidentas gali pasitarnauti kaip galimybė „supažindinti su mūsų tradicine kultūra žmones visame pasaulyje“. „Savo istoriją ir kultūrą turime saugoti patys“, – feisbuke parašė jis.

Pietų Korėja ir Kinija ne kartą susikirto dėl kultūros paveldo. Pekino pastangos vadinti kimchi – pagrindinį Korėjos virtuvės patiekalą iš kopūstų – kiniškų marinuotų daržovių, žinomų kaip pao cai, variantu, įžiebė pyktį pietuose, kur šis garnyras yra labai mėgstamas kone kiekvieno valgio priedas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)