„Pirmasis transportas su kariniu kroviniu į Ukrainą išvyks kitą savaitę“, – premjerą citavo televizija „Polsat“.

Pasak M. Morawieckio, Varšuva pristatys Ukrainai keliasdešimt tūkstančių sviedinių, taip pat kažkiek minosvaidžių ir granatsvaidžių.

Dalis siunčiamos ginkluotės pagaminta karinėje gamykloje Tarnuve, kur penktadienį lankėsi M. Morawieckis.

Anksčiau Lenkijos nacionalinio saugumo biuro vadovas Pawelas Solochas pareiškė, kad Varšuva yra pasirengusi perduoti Ukrainai gynybinės ginkluotės.

„Palaikant glaudžius ryšius su prezidentu buvo priimtas sprendimas perduoti Ukrainai gynybinės paskirties šaudmenų, – sakė P. Solochas. – Prie šio sprendimo dirba krašto apsaugos ministras.“

Jis pabrėžė, kad „kalbame būtent apie gynybinę, o ne puolamąją ginkluotę“.

P. Solochas pabrėžė, kad „šiuo metu nekalbama apie Lenkijos kariuomenės paramą Ukrainai. Pagalbą teikiame politiniu lygiu – dvišaliu, NATO ir Europos Sąjungos lygiu“.

„Lenkijos ir Ukrainos karinis bendradarbiavimas visų pirma apima mokymo misijas. Mes jas palaikome, pavyzdžiui, kartu su JAV ir Kanada. Glaudiname Ukrainos kariuomenės operatyvinę sąveiką su šalių sąjungininkių ginkluotosiomis pajėgomis“, – pridūrė jis.

Vakarų šalys susirūpinusios dėl rusų pajėgų telkimo prie Ukrainos sienos. Jos būgštauja, kad Maskva planuoja įsiveržti į kaimyninę šalį, ir grasina jai atsakomosiomis sankcijomis. Rusija ne kartą neigė turinti tokių planų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)