Tai atsakas į Vokietijos reguliuotojų sprendimą uždrausti Rusijos valstybinio transliuotojo RT kanalo transliacijas vokiečių kalba. Maskva šį žingsnį pavadino išpuoliu prieš nuomonės ir spaudos laisvę.

Vokietijos reguliuotojai trečiadienį paskelbė uždraudę RT DE transliacijas, nes šis kanalas esą neturi tam reikalingo leidimo. Vokietijos pareigūnų prašymu šio kanalo transliacijas gruodžio 22 dieną taip pat uždraudė Europos palydovų operatoriai, tačiau kanalas toliau buvo prieinamas internete ir mobiliojoje programėlėje. Vaizdo įrašų dalijimosi platforma „YouTube“ gruodį taip pat užblokavo naują RT kanalą, kai kiek anksčiau jau buvo ištrynusi vokišką šio kanalo versiją.

Rusijos valstybinis kanalas RT Vakaruose kaltinamas prokremliškos propagandos sklaida. Jo transliacijos jau draudžiamos kai kuriose šalyse, įskaitant Latviją ir Lietuvą.

Ministrė: Rusijos sprendimas uždaryti DW nepriimtinas

Vokietijos vyriausybė ketvirtadienį pasipiktino atsakomuoju Rusijos sprendimu uždaryti „Deutsche Welle“ biurą Maskvoje ir pavadino jį nepriimtinu.

Rusijos sprendimo „nėra jokio pagrindo lyginti“ su Berlyno žingsniu uždaryti Rusijos televizijos tinklo RT kanalą vokiečių kalba, sakė Vokietijos kultūros ministrė Claudia Roth.

„Skubiai kreipiuosi į Rusijos pusę ir prašau nepiktnaudžiauti RT licencijavimo problemomis politinei reakcijai organizuoti“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)