Nuo tada 76 metų R. Duterte testas yra neigiamas, bet jis „šiuo metu laikosi privalomų karantino taisyklių“, sakė prezidento atstovas spaudai Karlo Nogralesas. Jis pridūrė, kad karantino metu prezidentas „ir toliau dirba bei nuolat bendrauja su kabineto nariais, kad būtų sprendžiami neatidėliotini klausimai“, taip pat prižiūri, kaip „įgyvendinamos jo direktyvos, ypač vyriausybės atsakas į COVID-19“.

R. Duterte turėjo kontaktą su užsikrėtusiu namų ūkio darbuotojo sausio 30 d., bet kitas dvi dienas jo testas buvo neigiamas, pridūrė jis. Pagal karantino taisykles asmuo, kontaktavęs su COVID užsikrėtusiu asmeniu, turi būti karantine mažiausiai penkias dienas, jei yra paskiepytas ir neturi simptomų. Prezidentas, kurio šešerių metų kadencija baigiasi birželį, pernai buvo du kartus paskiepytas „Sinopharm“, o sausį gavo trečią pastiprinamąjį skiepą.

Sveikatos apsaugos departamento duomenimis, trečiadienį Filipinuose užregistruota daugiau nei 3,57 mln. užsikrėtusiųjų COVID-19, mirčių skaičius pasiekė 54 097. Daugiau nei 53 proc. šalies gyventojų trečiadienį buvo gavę po du skiepus, pranešė departamentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)