Rusija pandemijos metu vis delsdavo įvesti ribojimus, siekdama nepakenkti ir taip silpnai šalies ekonomikai.

Tačiau pasak šalies sveikatos priežiūros tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovės Anos Popovos, Rusijos sveikatos priežiūros sistema gerai tvarkosi su dabartiniais infekcijų skaičiais. „Mirštamumas šiuo metu nėra didesnis, palyginti su bet kuriuo kitu laikotarpiu per pastaruosius dvejus metus, tad šiandien nėra pagrindo skelbti kokius nors specialius ribojimus“, – A. Popovą citavo naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Per pastarąsias 24 val. šalyje patvirtinti rekordiniai 141 883 nauji koronaviruso atvejai ir tai yra žymiai didesnis skaičius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš dvi savaites, kai buvo nustatyti 33 899 susirgimai. Itin smarkiai paveiktas antras pagal dydį šalies miestas Sankt Peterburgas ir čia praėjusią parą patvirtinta 13 000 infekcijų.

Rusija pagal pandemijos statistiką laikoma labiausiai paveikta Europos šalimi. Čia, oficialiais duomenimis, nuo protrūkio pradžios koronaviruso aukomis iš viso tapo 332 690 žmonių ir pagal šį skaičių šalis taip pat užima ketvirtą vietą visame pasaulyje.

Nors Rusijoje jau kurį laiką prieinamos kelios šalies viduje sukurtos koronaviruso vakcinos, iki šiol visiškai paskiepyta tik apie pusė šalies gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)