„V. Zelenskis ir M. Morawieckis konstatavo panašius Ukrainos ir Lenkijos požiūrius į projekto „Nord Stream 2“ keliamas grėsmes saugumui. Šalys sutarė, kad būtina toliau priešintis įjungimui šio dujotiekio, kuris kelia grėsmę Europos ir Ukrainos energetiniam saugumui“, – teigiama pranešime.

Taip pat skelbiama, jog šalys sutarė aktyvinti dvišalių dujų jungčių pajėgumų plėtros projektų įgyvendinimą, ieškoti šių svarbių infrastruktūros projektų finansavimo šaltinių.

Tuo tarpu Lenkijos radijas pranešė, jog valstybės kontroliuojama bendrovė PGNiG iš JAV SGD tiekėjų užsakė jų krovinį Ukrainos bendrovei „ERU Trading“, kuris šio mėnesio pabaigoje bus pristatytas į Svinouiscio terminalą, bus išdujintas, o šios dujos bus perpumpuotos iki Ukrainos sienos.

PGNiG vadovas Pavelas Majevskis pareiškė, jog „ERU Trading“ yra strateginis šios Lenkjos įmonės partneris Ukrainoje.

Tai bus antroji Jungtinių Valstijų SGD siunta Ukrainai per Lenkiją (pirmoji buvo 2019-ųjų lapkritį).

Ukraina gamtinių dujų tiesiogiai iš Rusijos neperka nuo 2015 metų lapkričio, jų poreikį patenkindama vietine gavyba bei importu iš Europos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)