Įtariamasis, nušovęs du koledžo miestelio agentus – teisėsaugos pareigūną ir saugumo pareigūną – pabėgo, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Virdžinijos valstijos policija.

Po pranešimų apie šaudymą daug teisėsaugų agentūrų darbuotojų maždaug 13 val. 20 min. (20 val. 20 min. Lietuvos laiku) suvažiavo į Bridžvoterio koledžo miestelį, sakoma pranešime, taip pat paskelbtame šios mokymo įstaigos interneto svetainėje.

Įtariamasis, 27 metų Alexanderas Wyattas Campbellas, vėliau buvo sulaikytas, nurodė valstijos policija ir pridūrė, kad jis turi „šautinę žaizdą, nekeliančią pavojaus gyvybei“.

Kol kas neaišku, ar įtariamąjį, kuris jau apkaltintas nužudymu, pašovė policija.

Bridžvoterio miestelis, esantis už maždaug pustrečios valandos kelio į pietus nuo JAV sostinės Vašingtono, maždaug 13 val. 30 min. informavo apie vykstantį šaudymą, pranešė vietos žiniasklaida.

Maždaug 16 val. 30 min. koledžas savo interneto svetainėje paskelbė, kad pavojus praėjo.

21 metų studentė Kasey Truslow laikraščiui „The Washington Post“ pasakojo girdėjusi šūvį už auditorijų pastato lango.

„Po antro šūvio mes puolėme ant grindų. Gulėjome ant grindų valandą“, – sakė ji.

Virdžinijos gubernatorius Glennas Youngkinas tviteryje parašė: „Man pranešta apie situaciją Bridžvoterio koledže. Šaulys sulaikytas, įvykio vietoje dirba valstijos ir vietos policija.“

„Kelia pasibjaurėjimą“

Koledžas pranešė, kad nušauti pareigūnai Johnas Painteris ir J. J. Jeffersonas.

„[Jie] buvo nušauti koledžo miestelyje, kai gynė mus“, – sakoma koledžo interneto svetainėje paskelbtame įstaigos prezidento Davido Bushmano pareiškime.

„Šie pareigūnai buvo artimi draugai, daugeliui iš mūsų žinomi kaip „veiklusis dvejetas“. Johnas buvo J. J. vyriausiasis pabrolys šiemet įvykusiose jo vestuvėse. Juos mylėjo studentai, dėstytojai ir darbuotojai. Man skaudu dėl jų šeimų ir artimųjų, žinau, kad skaudu mums visiems“, – sakoma pareiškime.

Bridžvoterio meras Tedas Flory paskelbė pareiškimą miestelio interneto svetainėje.

„Bridžvoterį sukrėtė beprasmis šiandienos smurtas Bridžvoterio koledže, – sakė T. Flory. – Sielvartaujame dėl nereikalingų sužeidimų ir gyvybių netekties.“

Prezidentas Joe Bidenas, kuris ragino Kongresą priimti griežtesnius ginklų kontrolės įstatymus, tviteryje parašė, kad su žmona „meldžiasi už prarastų žmonių šeimas“.

„Smurtas panaudojant šaunamuosius ginklus prieš teisėsaugos pareigūnus kelia pasibjaurėjimą ir privalo baigtis“, – pabrėžė jis.

Minesotoje buvo šaudoma Ričfildo miestelyje netoli Mineapolio, pranešė pareigūnai. Per vidurdienio incidentą žuvo vienas paauglys, o dar vienas buvo sužeistas, jo būklė kritinė.

Užpuolikai pradėjo šaudyti į moksleivius ant šaligatvio prie mokyklos „South Education Center“, o paskui pabėgo automobiliu, laikraščiui „StarTribune“ sakė Ričfildo policijos viršininkas Jay Henthorne'as.

Du įtariamieji vėliau buvo areštuoti, pranešė laikraštis. Pranešime cituojami aukos draugai, sakę, kad žuvusysis yra Jamari Rice'as. Kai kurių vietos žurnalistų teigimu, J. Rice'as yra judėjimo „Black Lives Matter“ („Juodųjų gyvybės svarbios“, BLM) aktyvisto Cortezo Rice'o sūnus.

C. Rice'as pernai buvo areštuotas ir apkaltintas bandymu įbauginti teisėją, vadovaujančią buvusios policijos pareigūnės Kim Potter teismui.

Mineapolio priemiestyje balandžio mėnesį 20-metį juodaodį Daunte'ą Wrightą nušovusi K. Potter tvirtina, kad sustabdžiusi kelių eismo taisykles pažeidusį automobilį supainiojo savo elektros šoko įtaisą su pistoletu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją