Tai naujausias žingsnis, nukreiptas prieš Rusijos žiniasklaidos lauką, kur liberalūs redaktoriai ir žurnalistai skundžiasi vis didesniu valstybės spaudimu.

Garsus televizijos kanalas „Dožd“ ir naujienų svetainė „Meduza“ buvo vieni iš tų, kurie pranešė, kad valstybinė komunikacijų reguliavimo institucija „Roskomnadzor“ juos perspėjo ištrinti pranešimus, kitaip jiems gresia išjungimas.

Žiniasklaidos priemonės nurodė, kad „Roskomnadzor“ reikalavimai buvo susiję su A. Navalno tyrimais dėl galimai Rusijos elitą, įskaitant ir prezidentą Vladimirą Putiną, persmelkusios korupcijos.

A. Navalno komanda pernai sausį paskelbė tyrimą apie prabangų nekilnojamąjį turtą prie Juodosios jūros, kurį, jų teigimu, pastatė Rusijos oligarchai V. Putinui. Nuo pasirodymo filmas sulaukė daugiau nei 120 mln. peržiūrų.

Dauguma žiniasklaidos priemonių teigė, kad buvo įpareigotos paklusti ir ištrinti minėtą turinį.
„Roskomnadzor“ į AFP užklausą su prašymu pakomentuoti nieko neatsakė.

Tremtyje gyvenantis artimas A. Navalno bendražygis Leonidas Volkovas paragino šalininkus kovoti su „cenzūra“ Rusijoje ir pasidalyti savo tyrimų rezultatais internete.

„Roskomnadzor“ reikalauja pakeisti tikrovę, išvalyti internetą ir panaikinti faktus“, – „Twitter“ tinkle rašė L. Volkovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)