„Libano „Hezbollah“ grupuotės valdomos vietos... rytiniame Kalamono regione, į šiaurės rytus nuo Damasko, auštant nukentėjo nuo Izraelio smūgių“, – pranešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“. Karo stebėtojas, kuris remiasi šaltiniais Sirijoje, teigė, kad ataka sukėlė gaisrus „kariniuose postuose ir ginklų sandėliuose, priklausančiuose „Hezbollah“. Manoma, kad yra aukų, tačiau jų skaičiaus organizacija nenurodė.

Izraelio kariuomenė, paklausta apie Izraelio smūgius netoli Damasko, AFP sakė: „Mes nekomentuojame pranešimų užsienio žiniasklaidoje“.

Oficiali Sirijos valstybinė žiniasklaida teigė, kad ataka padarė tik materialinę žalą, tačiau nenurodė, koks buvo jos taikinys. „Šiandien 3 val. 05 val. priešas Izraelis surengė ataką iš oro paleisdamas raketų salvę... nusitaikęs į kai kuriuos taškus Damasko prieigose“, – pranešė naujienų agentūra SANA. „Mūsų oro gynyba reagavo ir perėmė kai kurias raketas“, – pridūrė ji.

Izraelis retai komentuoja savo vykdomus oro antskrydžius Sirijoje, bet ne kartą yra sakęs, kad neleis savo priešininkui Iranui išplėsti savo pajėgumų Sirijoje. Nuo 2011 m., kai Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, Izraelis įvykdė šimtus oro antskrydžių Sirijos teritorijoje, jų taikiniai buvo vyriausybės pozicijos, taip pat jos sąjungininko Irano remiamos pajėgos ir „Hezbollah“ kovotojai.