Premjeras Narendra Modis pasveikino šiuos rezultatus ir pažymėjo, kad pastaruoju metu taip pat stebimi mažėjantys naujų infekcijų skaičiai, o tai, anot jo, yra teigiamas ženklas. Nors premjeras pabrėžė, kad svarbu ir toliau laikytis visų taisyklių, taip pat svarbu užtikrinti ekonomikos pažangą.

Indija pagal bendrą patvirtintų infekcijų skaičių pasaulyje šiuo metu užima antrą vietą. Čia iki šiol nustatyta apie 41 mln. infekcijos atvejų, iš kurių 494 110 baigėsi mirtimi, rodo oficialūs duomenys. Nepaisant to, ekspertai teigia, kad dėl mažų testavimo apimčių ir problemų pranešant apie statistiką abu šie skaičiai veikiausiai yra gerokai didesni.

Indijoje, šalies sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, sekmadienį patvirtinta 234 281 naujas COVID-19 atvejis ir dar 893 žmonių mirtys, įskaitant 258 mirtis Keralos valstijoje, apie kurias buvo pranešta pavėluotai.

Indijos trečioji infekcijų banga, kurią pastaruoju metu pakurstė omikron atmaina, kai kuriose valstijose jau stabilizuojasi, tačiau kitose infekcijų kreivė dar kyla. Kai kurie šalies regionai pradėjo švelninti pastarajai bangai suvaldyti paskelbtus ribojimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją