Sekmadienį audra Malikas toliau judėjo į šiaurę, nešdama stiprų vėją, lietų ir snygį į Daniją, Suomiją, Norvegiją ir Švediją.

Į Skandinaviją ir Šiaurės Vokietiją Malikas vėlai šeštadienį atkeliavo iš Didžiosios Britanijos, kur pridarė materialinės žalos ir sukėlė chaosą keliuose.

Ypač smarkiai audra smogė Škotijai, kur šeštadienį krentantys medžiai mirtinai sužalojo berniuką ir 60 metų moterį.

Pranešama, kai kuriose Škotijos vietose vėjo gūsiai, kurių greitis viršijo 160 km per valandą, smarkiai sutrikdė eismą, dešimtims tūkstančių namų nutrūko elektros tiekimas.

Škotijos vadovė Nicola Sturgeon įspėjo, kad sekmadienį regione prognozuojama nauja audra kai kur gali būti daug smarkesnė nei tikėtasi.

Danijoje dėl itin stipraus vėjo ir smarkios liūties šeštadienį laikinai buvo uždaryti keli tiltai, tarp jų – Eresundo (Zundo) automobilių ir geležinkelio tiltas, jungiantis Kopenhagą su Švedijos miestu Malme.

Danijos žiniasklaida pranešė, kad 78 metų moteris buvo pargriauta smarkaus vėjo ir mirė nuo sunkių sužalojimų.

Kaimyninės Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad šeštadienio vakarą žuvo 58-erių vyras, ant kurio nukrito audros nuplėštas reklaminis stendas. Nelaimė įvyko netoli sostinės Berlyno esančiame Belice.

Šiauriniame Brėmeno mieste nukritęs medis sužeidė pėsčiąjį, o šiaurės rytiniame Meklenburgo-Pomeranijos regione motociklininkas trenkėsi į nuvirtusį medį ir sunkiai susižeidė.

Šeštadienio vakarą ir sekmadienį šiaurės ir rytų Vokietijoje, ypač tarp Berlyno, Brėmeno ir Hamburgo, dėl nukritusių šakų ir medžių sutriko tolimojo susisiekimo traukinių eismas.

Danijoje daug kur kilę potvyniai padarė didelės materialinės žalos. Policijai buvo pranešta apie kelis eismo įvykius, kuriuos sukėlė krintantys medžiai ir vėjo nešamos nuolaužos.

Smarkiai nukentėjo ir pietiniai Švedijos regionai: tūkstančiai namų sekmadienio popietę neturėjo elektros, dėl stipraus vėjo buvo atšaukti keltai į Baltijos jūros salą Gotlandą.

Norvegijoje, be kita ko, pranešta apie padarytą didelę žalą namams, automobiliams ir laivams, o gausus snygis visoje Suomijoje sukėlė avarijų keliuose, kai kuriose šalies dalyse sutriko autobusų ir traukinių eismas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)