Sausio 21 dieną 11 Irako karių žuvo per IS ataką prieš Havi Azimo bazę rytinėje Dijalos provincijoje.

Vėlai šeštadienį paskelbtame kariškių pranešime sakoma, kad buvo „tiksliai nustatyta šį nusikalstamą veiksmą įvykdžiusios teroristų grupės buvimo vieta Havi Azime“.

„Per tris tikslius Irako [naikintuvų] F-19 smūgius jau nukauti devyni teroristai“, – nurodoma pranešime. Kariškiai pridūrė, kad misija tęsiama.

IS 2014 metais užėmė dideles Irako ir Sirijos teritorijos dalis, ir pasiskelbė nauju musulmonų „kalifatu“.

2017 metų gruodį Irakas paskelbė įveikęs IS, bet šalyje tebesitęsia šios sunitų ekstremistų grupuotės mažo intensyvumo sukilimas, pasireiškiantis įvairiose Irako vietose.

Havi Azimo bazės užpuolimas sutapo su įžūliu bandymu pabėgti iš kalėjimo Sirijoje, išprovokavusiu kelias dienas trukusius susirėmimus tarp IS kovotojų ir JAV vadovaujamos koalicijos remtų kurdų pajėgų.

Mūšiai Gvairano kalėjime ir aplink jį – šiauriniame Chasakos mieste – yra didžiausia džihadistų ataka Sirijoje per trejus metus. Per šiuos susirėmimus žuvo mažiausiai 270 žmonių, įskaitant 74 kurdų kovotojus ir septynis civilius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją