„Norvegijos parlamentarai Olaug Bollestad (Krikščionių demokratų partijos lyderė) ir Harekas Elvenesas (Konservatorių partijos atstovas) nominavo Sviatlaną Cichanouskają 2022 metų Nobelio taikos premijai. Tai pripažinimas visiems baltarusiams, kurie toliau kovoja už laisvę“, – parašė jis savo „Twitter“ paskyroje.

Dešimtys tūkstančių žmonių, tarp jų – visų šalių parlamentarai ir ministrai, buvę laureatai ir tam tikri universitetų profesoriai, gali teikti nominacijas Nobelio taikos premijai gauti.

Pats Norvegijos Nobelio komitetas neatskleidžia, kurios kandidatūros svarstomos ar net iškeliamos, ir tik skelbia nugalėtoją. Vis tik nominaciją teikiantiems asmenims leidžiama ją paviešinti.

S. Cichanouskaja buvo nominuota Nobelio taikos premijai ir praėjusiais metais, bet laureatais už darbą skatinant žodžio laisvę tapo filipinietė žurnalistė Maria Ressa ir Rusijos nepriklausomo laikraščio „Novaja gazeta“ vyriausiasis redaktorius Dmitrijus Muratovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)