Pitsbergo viešojo saugumo tarnybos tviteryje paskelbė, kad trys žmonės buvo hospitalizuoti dėl gyvybei nepavojingų sužalojimų, sugriuvus tiltui virš apsnigtos griovos.

Šis palyginti nerimtas įvykis sukėlė ažiotažą visuomenėje, nes J. Bidenas netrukus turėjo atvykti į šį pramoninį miestą ir savo kalboje girti jo administracijos pastangas atkurti JAV ekonomiką po koronaviruso pandemijos – be kita ko, pasitelkiant beprecedenčio dydžio injekcijas į šalies infrastruktūrą.

Prezidentas „buvo informuotas apie tilto griūtį Pitsberge“, tviteryje parašė jo atstovė spaudai Jen Psaki.

Pasak jos, J. Bidenas „tęs šiandien suplanuotą kelionę bei palaikys ryšį su vietos pareigūnais dėl papildomos pagalbos, kurią galime suteikti“.

Būdamas Pitsberge, esančiame „svyruojančioje“ Pensilvanijos valstijoje, J. Bidenas ruošiasi apsilankyti buvusioje gamykloje „Mill 19“. Šiame 1943-aisiais pastatytame objekte kadaise per metus buvo pagamindama daugiau kaip milijonas tonų metalo.

Pasak Baltųjų rūmų, šiandien ši vieta simbolizuoja J. Bideno „viziją atstatyti Amerikos ekonomiką XXI amžiui“. „Mill 19“, kur šiandien įsikūręs Carnegie Mellono (Karnegio Melono) universiteto Gamybos ateities institutas (MFI), daugiausia dėmesio skiria aukštųjų technologijų moksliniams tyrimams ir plėtrai.

„Prezidentas kalbės apie tai, kaip jo abipartinis infrastruktūros įstatymas jau stiprina mūsų tiekimo grandines ir gyvybiškai svarbią infrastruktūrą – mūsų kelius, tiltus, uostus, oro uostus ir kitus objektus – suteikdamas mums pranašumą, kalbant apie gamybos apimties didinimą Amerikoje ir jos eksportą į pasaulį“, – pareiškė vienas Baltųjų rūmų atstovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)