Vizitas numatomas vasario pabaigoje, pranešė ultradešiniųjų pažiūrų prezidentas. Pasak jo, kelionės tikslas yra „geresnis dvišalis sutarimas ir geresni prekybos santykiai“.

Tarp Rusijos ir Vakarų šiuo metu tvyro didžiulė įtampa, kadangi Maskva prie Ukrainos sienų sutelkė dešimtis tūkstančių karių ir taip pakurstė būgštavimus dėl galimo puolimo. Nors Rusija neigia planuojanti įsiveržimą, šalis pareikalavo plačių saugumo garantijų, įskaitant tai, kad Ukraina niekada nebūtų priimta į NATO.

Nors Brazilijos prezidento kanceliarija nurodė agentūrai AFP, kad dar nėra tikslių kelionės detalių, pasak vietos žiniasklaidos, J. Bolsonaras taip pat stabtels Vengrijoje, šios šalies premjero Viktoro Orbano kvietimu.

J. Bolsonaras dar gruodį paskelbė, kad priėmė prezidento Vladimiro Putino kvietimą apsilankyti Rusijoje. Sausio 19 dieną jis teigė žinąs apie situaciją tarp Rusijos ir Ukrainos, tačiau pridūrė, kad vienintelis jo vizito tikslas bus aptarti prekybą, o ne skatinti „priešiškumą“. „Kvietimą pateikė jie, o mes jį priimame, nes turime interesų“, – pareiškė Brazilijos lyderis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)