Vienas šaltinių nurodė, kad raketos nukrito ant pakilimo ir nusileidimo takų bei lėktuvų stovėjimo zonų. Pasak kito šaltinio, apgadintas vienas lėktuvas, tačiau aukų nėra. Trečias šaltinis teigė, kad apgadintas Irako valstybinėms oro linijoms „Iraqi Airways“ priklausantis „Boeing 767“ modelio orlaivis, tačiau jis nebuvo eksploatuojamas ir buvo atliekami jo remonto darbai.

Atsakomybės už šią ataką kol kas niekas neprisiėmė.

Pastaraisiais mėnesiais būta nemažai raketų ir dronų atakų, nukreiptų prieš JAV ambasadą Bagdado itin saugomoje Žaliojoje zonoje, JAV diplomatų biurą minėtame oro uoste ir JAV vadovaujamos koalicijos karius, dislokuotus Irako karinėse bazėse. Atsakomybė už šias atakas prisiimama retai, tačiau dažniausiai priskiriama proiranietiškoms grupėms, kurios reikalauja, kad JAV kariai, dislokuoti padėti Irako ginkluotosioms pajėgoms kovoti su „Islamo valstybe“ (IS), paliktų šalį.

JAV vadovaujama koalicija savo karinę misiją Irake užbaigė gruodį, praėjus ketveriems metams po to, kai Irako vyriausybė paskelbė pergalę prieš džihadistus. Tačiau šalyje treniravimo ir kitokios pagalbos tikslais toliau lieka apie 2 500 amerikiečių ir dar apie 1 000 koalicijos karių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)