Komentuodamas spekuliacijas apie karo pavojų tiek Ukrainai, tiek kitoms posovietinės erdvės šalims, A. Karis teigė šiuo metu nematąs pavojaus Estijos saugumui. „Noriu patikinti, kad Estijos valstybės saugumui dabar niekas negresia“, - cituoja jį portalas ERR.

Artimiausioje ateityje karas Estijoje netaps realybe, įsitikinęs valstybės vadovas. „Nėra prasmės be reikalo gąsdinti žmones“, - pridūrė jis.

Jam buvo pateiktas klausimas apie galimybę susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. „Šiuo metu nemanau, kad, nuvažiavęs į Maskvą, galėčiau daugiau nuveikti nei mano kolegos kitose šalyse“, - atsakė A. Karis.

Anot Estijos prezidento, raštiškas JAV atsakymas į Rusijos reikalavimus dėl saugumo garantijų atitinka viešus Vašingtono pareiškimus. „Nėra jokių šansų grįžti į situaciją iki 1997 metų, po kurios prie NATO prisijungė 14 šalių. Tai neįmanoma, ir net nėra prasmės kalbėti apie tai kad ir prie kavos puodelio“, - pabrėžė A. Karis.

Rusija prie Ukrainos sienos sutelkė dešimtis tūkstančių kareivių, o tai sukėlė nerimą, kad Europoje gali prasidėti didelis ginkluotas konfliktas

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)