Teismo nutarime sakoma, kad „bendrovė „Google“, kurios būstinė yra... JAV, valdanti interneto paieškos sistemą, pažeidė įstatymą „Apie informaciją, informacines technologijas ir informacijos apsaugą“, nes nesiliovė pagal vartotojų užklausas teikti vartotojams Rusijoje uždraustos informacijos, tokios kaip svetainės www.kasparov.ru, kavkazcenter.com, graniru.org“.

Nutarime priduriama, kad „Google“ administracija nesiliovė teikti nuorodų į svetaines, kuriose skleidžiama informacija apie vaikų pornografiją, prekybą narkotikais, nacionalistines organizacijas Rusijoje bei Ukrainoje ir Rusijoje uždraustos „Hizb-ut-Tahrir“ grupės veiklą. Iš viso teismo nutarime išvardytas 21 interneto šaltinis su Rusijos Federacijoje uždrausta informacija.

Nuo 2021 metų pradžios Rusijos teismai sistemingai skiria baudas „Google“ už draudžiamos informacijos nepašalinimą, per tą laiką „Google“ už šiuos pažeidimus buvo surašyta daugiau nei 16 protokolų.

2021 metų gruodį Maskvos teismas bendrovei skyrė daugiau nei 7,2 mlrd. rublių (beveik 82 mln. eurų) baudą, atsižvelgiant į bendrovės metinę apyvartą, ši bauda tapo precedentu Rusijos teismų praktikoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją