Vyras įnirtingai šaudė auditorijoje, naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas.

Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad užpuolikas tikriausiai neturėjo religinių ar politinių motyvų.

Policija pranešė, kad buvo „rimtai sužeisti“ keturi žmonės, o saugumo šaltiniai AFP sakė, kad viena sužeista moteris ligoninėje mirė.

Pasak policijos, užpuolikas veikė vienas, turėjo „ilgavamzdį šautuvą“, o pasitraukęs iš auditorijos nusižudė.

Incidentas išprovokavo didelę policijos operaciją universiteto Nojenhaimer Feldo miestelyje. Policija per tviterį ragino žmones nesiartinti prie to rajono, „kad gelbėtojai ir gelbėjimo tarnybos galėtų laisvai judėti“.

Vėliau policija paskelbė, kad pavojus praėjo, ir pridūrė, kad „nežino apie jokį laišką dėl atsakomybės prisiėmimo“.

„Tokios naujienos veria man širdį, – per spaudos konferenciją Berlyne sakė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas. – Mano mintys su aukomis, jų artimaisiais ir, žinoma, Heidelbergo universiteto studentais.“

Vokietijos teisingumo ministras Marco Buschmannas savo ruožtu irgi sakė galvojantis apie aukas ir padėkojo gelbėjimo tarnyboms už darbą.

Heidelbergas yra vaizdingas universitetinis miestas Badeno-Viurtembergo žemėje, turintis maždaug 160 tūkst. gyventojų.

Heidelbergo universitetas, įkurtas 1386 metais, yra seniausias Vokietijoje ir vienas geriausiai vertinamų Europoje.

Prie šiaurinio Nekaro upės kranto įsikūrusiame Nojenhaimer Feldo universitetiniame komplekse yra gamtos mokslų fakultetai, dalis universitetinės klinikos ir botanikos sodas.

Universiteto elektroniniame laiške studentams buvo liepta laikytis toliau nuo universiteto miestelio, pranešė vietinis transliuotojas SWR.

Dėl koronaviruso pandemijos universitetas kontaktinius užsiėmimus atnaujino tik spalį po kelis mėnesius trukusių nuotolinių studijų.

Sugriežtinti ginklų įstatymai

Vokietiją pastaraisiais metais sukrėtė virtinė daugiausia džihadistų arba kraštutinių dešiniųjų pažiūrų kovotojų įvykdytų išpuolių.

Tačiau šaudynės Vokietijos mokymo įstaigose yra gana retos. Šalyje galioja vieni griežčiausių ginklų įstatymų Europoje.

2009 metais Badeno-Viurtembergo žemėje buvęs moksleivis per šaudynes Vinendeno mokykloje nušovė devynis mokinius, tris mokytojus, tris praeivius ir nusišovė.

2002-aisiais 19-metis buvęs moksleivis, veikiausiai keršydamas už tai, kad buvo pašalintas, nušovė 16 žmonių, įskaitant 12 mokytojų ir du mokinius, vienoje mokykloje centriniame Vokietijos Erfurto mieste ir galiausiai nusižudė.

Per abejas žudynes buvo panaudoti legaliai įsigyti ginklai, ir tai paskatino Vokietiją sugriežtinti ginklų įstatymus.

Šiuo metu šalyje reikalaujama, kad visiems jaunesniems nei 25 metų asmenims, prieš jiems pateikiant prašymą gauti ginklo licenciją, turi būti atlikta psichiatrijos ekspertizė.

Per dar vieną incidentą 2016 metais viename Miuncheno prekybos centre ginkluotas jaunuolis nužudė devynis asmenis.

Pastarasis išpuolis pakurstė naujas diskusijas apie tai, ar Vokietija turėtų dar labiau sugriežtinti teisės aktus dėl ginklų nuosavybės.

Policija vėliau patikslino, jog šaudynes Heidelbergo universitete pirmadienį surengė studentas, jis nusižudė. Tai pranešė naujienų agentūra DPA, remdamasi Vokietijos teisėsaugos institucijomis.

Gautomis žiniomis, jaunuolis paleido padriką ugnį aukštosios mokyklos auditorijoje, jis turėjo kelis ginklus. Po to studentas nusižudė.

Policija teigia kol kas nematanti jokių politinių ar religinių incidento priežasčių.

Kaip anksčiau pranešė DPA, per šaudynes buvo sužeisti keli žmonės. Incidento vietoje dirba pareigūnai. Teritorija prie Heidelbergo universiteto atitverta.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)