„Tikimės, kad Josephas Ratzingeris nebesinaudos popiežiaus vardu ir su juo susijusiais titulais bei skiriamaisiais ženklais“, – pareikalavo feministinė iniciatyva „Maria 2.0“.

Aktyvistės teigė, kad J. Ratzingeris, būdamas arkivyskupu aptariamu laikotarpiu, „beveik įžūliai“ menkino seksualinę prievartą prieš nepilnamečius.

J. Ratzingeris 1977–1982 metais vadovavo Miuncheno ir Freizingo arkivyskupijai, tapo kardinolu, o galiausiai perėmė popiežiaus pareigas.

Pačios arkivyskupijos užsakymu parengtoje ataskaitoje prieita prie išvados, kad seksualinės prievartos atvejai vyskupijoje dešimtmečius nebuvo tinkamai sprendžiami.

Ataskaitoje kalbama apie mažiausiai 497 aukas ir 235 įtariamus nusikaltėlius, tačiau manoma, kad neatskleistų atvejų būta gerokai daugiau.

Regioniniai bažnyčių vadovai buvo kritikuojami dėl to, kad pirmiausia ėmėsi veiksmų apsaugoti dvasininkų luomą, užuot parodžius empatiją prievartą patyrusiems asmenims.

Šiuo metu 94 metų J. Ratzingeris apkaltintas keturiais netinkamo elgesio punktais. Jis paskelbė gynybinį pareiškimą, kuriame kaltinimus neigė.

Buvęs arkivyskupas Friedrichas Wetteris taip pat buvo asmeniškai apkaltintas netinkamu elgesiu keliose bylose, kaip ir dabartinis arkivyskupas kardinolas Reinhardas Marksas.

„Ši ataskaita neturi likti be pasekmių nei Miuncheno ir Freizingo arkivyskupijai, nei visai Katalikų bažnyčiai“, – teigiama iniciatyvoje „Maria 2.0“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją