Norą balsuoti savaitę anksčiau pareiškė per 300 tūkst. rinkėjų. Rinkimų apylinkės duris atvėrė 8 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku.

Išankstinio balsavimo galimybė šiemet buvo numatyta dėl pandemijos, siekiant sumažinti balsuojančiųjų eiles rinkimų dieną kitą sekmadienį.

Pirmalaikiai rinkimai buvo paskelbti po to, kai premjeras Antonio Costa, nuo 2015 metų vadovavęs dviem iš eilės socialistų mažumos vyriausybėms, nesugebėjo įtikinti jo vyriausybę rėmusių dviejų mažesnių kairiojo sparno partijų pritarti jo 2022 metų biudžetui.

Įvairių visuomenės nuomonės apklausų rezultatus apibendrinusi radijo stotis „Renascenca“ apskaičiavo, kad socialistus palaiko maždaug 38 proc. rinkėjų, o pagrindinę opozicinę centro dešinės Socialdemokratų partiją (PSD) – kiek daugiau nei 30 proc., taigi A. Costa ir vėl neturės daugumos parlamente.

Tačiau pastarosiomis dienomis atliktos apklausos parodė, kad socialistų atotrūkis mažėja.

Devynis milijonus gyventojų turinčiai šaliai sausį vyksiantys rinkimai yra jau treti per metų laikotarpį. Rugsėjį Portugalijoje įvyko vietos valdžios rinkimai, o sausį prezidentas Marcelo Rebelo de Sousa (Marselu Rebelu de Soza) buvo perrinktas antrai kadencijai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją