Šeštadienį įvyko nuotolinis centro dešiniųjų partijų susirinkimas, kurio metu buvo pranešta, kad S. Berlusconi nedalyvaus prezidento rinkimuose. Politikas susitikime nedalyvavo, o pranešimą perskaitė jo atstovas.

Apie pasitraukimą iš rinkimų paskelbęs S. Berlusconi teigė, kad su COVID-19 pandemija susiduriančiai Italijai reikalinga vienybė, o jis šaliai tarnaus kitais būdais.

Politikas savo rėmėjams taip pat padėkojo žinutėje socialiniame tinkle „Facebook“.

Italijos prezidentą rinks parlamentas ir regionų atstovai, o rinkimų procesas prasidės sausio 24 d.

Praeitą savaitę dešiniųjų partijos „Italijos broliai“ ir „Lyga“ prezidento rinkimuose išreiškė paramą S. Berlusconi, partijos „Forza Italia“ lyderiui.

Anksčiau S. Berlusconi tikino, kad jis užsitikrins užtektinai balsų, kad taptų prezidentu, t. y. bent 505 iš 1 009 atstovų balsuotų už jį. Tačiau toks pareiškimas vertintas skeptiškai, nes politikos ekspertai pastarosiomis dienomis teigė, kad jam gali pritrūkti iki 100 balsų, kad taptų Italijos prezidentu.

Po to, kai pareiškė apie pasitraukimą iš rinkimų, S. Berlusconi paragino tris dešiniųjų partijas pasiūlyti vieną kandidatą į prezidentus.

Dabartinis premjeras Mario Draghi laikomas rinkimų favoritu, tačiau jis negalėtų užimti abiejų postų vienu metu. Todėl Romoje kelias savaites derėtasi dėl to, ką jo vyriausybė, kurios nariai atstovauja beveik visoms didžiosioms parlamentinėms partijoms, turėtų daryti toliau.

S. Berlusconi ir kitų partijų vadovai ragino M. Draghi likti premjeru, nes daugelis baiminasi, kad nauji valdžios rinkimai sulėtintų reformas tuo metu, kai Italijai siekia įveikti COVID-19 pandemijos pasekmes.

Naujienų agentūra TASS, remdamasi Italijos žiniasklaida, pranešė, kad politikui šiuo metu atliekamas planinis sveikatos patikrinimas vienoje Milano ligoninių.

S. Berlusconi Italijos premjeru buvo keturiose vyriausybėse: 1994-1995 m., 2001-2006 m. ir 2008-2011 m. 2019 m. jis buvo išrinktas į Europos Parlamentą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją