Išpuolis buvo įvykdytas ketvirtadienį Pijemio gyvenvietėje netoli Čiboko miesto, kur pieš aštuonerius metus „Boko Haram“ džihadistai pagrobė daugiau nei 200 mergaičių moksleivių.

Grupuotės „Islamo valstybės Vakarų Afrikos provincija“ (ISWAP) kovotojai atakavo Pijemį ketvirtadienio popietę. Per išpuolį žuvo du žmonės, buvo pagrobta 13 mergaičių ir septyni berniukai, pranešė vietos gyventojai ir bendruomenės lyderis.

Karinėmis uniformomis apsirengę ISWAP kovotojai šaudė ir plėšė gyvenvietėje esančias parduotuves, padeginėjo namus, pasakojo gyventojai.

„Jie nušovė du žmonės ir išsivežė 13 mergaičių ir septynis berniukus nuo 12 iki 15 metų“, – naujienų agentūrai AFP telefonu sakė vietos gyventojas Samsonas Bulusas.

Iš netoliese esančio Sambisos miško užpuolę džihadistai suvarė „20 pagrobtų vaikų į sunkvežimį, kurį pasiėmė gyvenvietėje, ir nuvežė juos į mišką“, pasakojo kitas gyventojas Silasas Johnas.

Kariuomenės pareigūnai kol kas šio išpuolio nekomentavo.

Tačiau Čiboko vietos vyriausybės pareigūnas patvirtino informaciją apie išpuolį, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Bendruomenės lyderis taip pat panašiai papasakojo apie džihadistų ataką ir pagrobtus vaikus.

„Ši ataka buvo jau trečia pastarosiomis dienomis. Ji rodo, kokį pavojų džihadistai kelia aplink Čiboką esančioms gyvenvietėms“, – sakė Čiboke gyvenantis bendruomenės lyderis Ayuba Alamsonas.

Penktadienį nuo užpuolikų pabėgę ir naktį krūmynuose praleidę Pijemio gyventojai sugrįžo į savo gyvenvietę.

Per tris valandas trukusią ataką džihadistai sugriovė dalį gyvenvietės, įskaitant bažnyčią, ir sudegino 10 transporto priemonių, sakė S. Johnas.

Čiboke po 2014 metais įvykdyto moksleivių pagrobimo yra dislokuoti kariai, tačiau džihadistai tęsia kruvinus išpuolius šiame rajone ir dažnai puola gyvenvietes iš netoliese esančių miškų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją