Lapkritį suimtas Nacionalinės lygos už demokratiją (NLD) narys Phyo Zeyaras Thaw „šiandien buvo nuteistas mirties bausme pagal kovos su terorizmu įstatymą“, rašoma chuntos pareiškime.

Ten pat nurodoma, kad tokį pat nuosprendį karinis tribunolas skyrė iškiliam prodemokratiško judėjimo aktyvistui Kyawui Minui Yu, geriau žinomam kaip Jimmy.

Susidorodama su disidentais, chunta mirties bausmę skyrė jau dešimtims prieš perversmą protestavusių aktyvistų, nors Mianmare pastaruosius kelis dešimtmečius nebuvo vykdomos egzekucijos.

Phyo Zeyaras Thaw, kurio tikrasis vardas yra Maungas Kyawas, buvo suimtas viename bute komerciniame centre Jangone, gavus „pranešimą ir bendradarbiaujant pareigingiems piliečiams“, informavo chuntos ryčių su visuomene biuras.

Jis kaltinamas organizavęs kelis išpuolius prieš režimo pajėgas, įskaitant rugpjūtį įvykdytas įžūlias šaudynes priemiestiniame traukinyje Jangone. Tąsyk žuvo penki policininkai.

Šis NLD narys buvo išrinktas į parlamentą per 2015 metų rinkimus, nuo kurių prasidėjo perėjimas prie civilinio valdymo.

Pietryčių Azijos valstybę chaosas yra apėmęs nuo perversmo, išprovokavusio masinius protestus ir kruviną karinį susidorojimą su kitamaniais. Vietos stebėtojų duomenimis, neramumai pareikalavo jau daugiau nei 1,4 tūkst. gyvybių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)