„Gynybos ministras Diegas Molanas, karinė vadovybė ir policija apžiūrėjo teroro akto vietą Saravenoje, Araukos departamente“, – sakoma žinybos pranešime.

Pasak Kolumbijos pareigūnų, bomba buvo padėta automobilyje, kuris sprogo šalia vyriausybinių pastatų. Per teroro aktą žuvo apsaugos darbuotojas, budėjęs viename iš jų.

Kolumbijos valdžios nuomone, teroro akto organizatorius buvo vienos iš gaujų, susidariusių paleidus sukilėlių grupuotę „Kolumbijos revoliucinės ginkluotosios pajėgos“ (FARC), vadeiva Antonio Medina. „Po Saugumo tarybos posėdžio Saravenoje D. Molana pqaskelbė 1 mlrd. pesų (220 tūkst. eurų) atlygį už informaciją apie A. Mediną“, – pranešė Gynybos ministerija.

Ginkluotas Kolumbijos vyriausybės ir FARC konfliktas prasidėjo praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje. Per šį laiką jo aukomis tapo daugiau kaip 200 tūkst. žmonių, keli milijonai buvo priversti palikti savo namus. 2016 metų lapkričio 24 d. Havanoje Kolumbijos vyriausybės ir FARC atstovai pasirašė sutartį dėl konflikto nutraukimo. Kovotojams nusiginklavus kontroliuojant tarptautinei stebėsenos komisijai, sukilėlių organizacijos pagrindu buvo įkurta politinė partija.

2019 metų rugpjūtį internete pasirodė vieno iš FARC lyderių Iváno Márquezo kalbos įrašas, kuriame buvo skelbiama, kad dalis buvusių sukilėlių ketina atnaujinti ginkluotą kovą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją