Popiežius emeritas, kaip jau ne kartą kartojo per savo pontifikavimo metus, reiškia savo sukrėtimą ir apmaudą dėl dvasininkų vykdyto nepilnamečių išnaudojimo“, – leidiniui „Vatican News“ sakė jo padėjėjas Georgas Gansweinas.

G. Gansweinas pridūrė, kad buvęs Vatikano vadovas iki ketvirtadienio popietės dar nebuvo susipažinęs su 1 000 puslapių ataskaitos turiniu.

Pasak jo, Benediktas XVI artimiausiomis dienomis „su deramu dėmesiu“ ją išnagrinės.

Vokietijos Bažnyčios užsakytu atliktos nepriklausomos smerkiančios ataskaitos išvadose ketvirtadienį buvo teigiama, kad popiežius emeritas, kuris nuo 1977 iki 1982 metų buvo Miuncheno ir Freizingo arkivyskupas, nesustabdė keturių vaikų lytinių išnaudojimu kaltintų dvasininkų Miunchene devintajame dešimtmetyje.

Buvęs pontifikas „griežtai“ paneigė bet kokią atsakomybę, sakė advokatas Martinas Puschas iš „Westpfahl Spilker Wastl“, kuriai Bažnyčia pavedė atlikti tyrimą.

Tačiau ekspertų tai neįtikino, pridūrė jis.

2013-aisiais Benediktas XVI tapo pirmuoju pareigų atsisakiusiu popiežiumi po 600 metų. Dabar jis gyvena buvusio vienuolyno patalpose Vatikano teritorijoje.

Atkartodamas Šventojo Sosto atstovo Matteo Bruni anksčiau pasakytus žodžius G. Gansweinas sakė, kad Benediktas XVI parodė savo „asmeninį artumą ir meldėsi už visas aukas, dalį kurių jis sutiko per savo apaštališkas keliones“.

Vatikanas ketvirtadienį dar kartą išreiškė „gėdą ir apgailestavimą“ dėl katalikų dvasininkų vykdyto vaikų lytinio išnaudojimo.

Šventojo Sosto atstovas M. Bruni pabrėžė, kad Vatikanas dar turi išstudijuoti ataskaitą, „kurios turinys šiuo metu nežinomas“, tačiau pakartojo, kad Vatikanas jaučia gėdą ir apgailestavimą dėl dvasininkų vykdyto vaikų lytinio išnaudojimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)