„Į Baltarusiją ir toliau atvyksta Rusijos ginkluotųjų pajėgų technikos ir personalo kolonos, dalyvausiančios Sąjunginės valstybės reagavimo pajėgų patikrinime. Pratybų dalyviai stotyje „Polinka“ buvo sutikti su duona ir druska, grojant kariniam orkestrui“, – pranešė Baltarusijos gynybos ministerija.

Baltarusių gynybos ministerija paskelbė nuotraukas, kuriose matyti Rusijos jūrų pėstininkų korpuso padalinio kariniai, dėvintys žiemos lauko uniformas, taip pat rusų šarvuotoji technika.

Rusijos gynybos ministerija trečiadienį pranešė, kad į Baltarusiją pratybų atvyko pirmieji Rytų karinės apygardos daliniai kartu su įprasta karine ginkluote ir technika. Vaizdinėje medžiagoje buvo matyti Rusijos kariškiai su Užbaikalės motorizuotos šaulių brigados skiriamaisiais ženklais, traukinio sąstatas su transporto priemonėmis, šarvuočiais ir pėstininkų mašinomis.

Rusija ir Baltarusija vykdo dviejų etapų „Sąjunginės valstybės reagavimo pajėgų patikrinimą“. Pasak Rusijos gynybos ministro pavaduotojo Aleksandro Fomino, per pirmąjį etapą, kuris truks iki vasario 9 dienos, planuojamas pajėgų perdislokavimas ir pergrupavimas. Per antrąjį etapą – nuo vasario 10 iki vasario 20 dienos – vyks bendri mokymai „Sąjungininkų ryžtas – 2022“.

2021 metų rugsėjo 10–15 dienomis Rusija, demonstruodama paramą Minskui, surengė bendrus plataus masto mokymus, kuriuose dalyvavo maždaug 200 tūkst. karių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)