Ankstesniame tyrime, paskelbtame prieš metus, patalpų interjeras buvo sumodeliuotas naudojant kompiuterinę grafiką ir vadovaujantis filmo autorių turėtais pastato brėžiniais bei baldų katalogais, skelbia meduza.io.

Naujojo filmo autoriai pabrėžė, kad daugeliu atvejų prieš metus parodyti trimačio vaizdo modeliai itin tiksliai sutampa su tikruoju dvaro interjeru.

A. Navalno komanda nepatikslino, kada ir kaip buvo padarytos nuotraukos, tik pažymėjo, jog fotografavimo darbai buvo atlikti prieš televizijos kanalui „Rossija 1“ išleidžiant reportažą iš rezidencijos, kuriame matyti, kad vyksta remontas.

„Jeigu jums pasirodė, kad filme vaizduodami interjerą perlenkėme lazdą, viską perdėjome ir pagražinome, smarkiai apsirikote. Realybė, kaip kartais pasitaiko, viršijo bet kokius mūsų lūkesčius“, – parašė tyrėjai.

Kaip rašo „Dožd“, nuo tikrovės nedaug skiriasi skaitymo kambario, miegamojo, poilsio kambario ir vonios kambario modeliai, išskyrus atskirus elementus.

A. Navalno bendražygiai pažymėjo, kad skaitykloje yra „pastebimai daugiau“ aukso, miegamajame jie „pavaizdavo mažiau erelių“, o poilsio kambario modelyje „trūksta“ kabamųjų lubų.

Rezidencijos baseino modelis, palyginus su nuotraukomis, išėjo „mėgėjiškas“, parašė A. Navalno komanda.

„Pirma, mūsų modelyje trūksta nuogų moterų, kyšančių iš sienos. Jų ten labai daug“, – teigiama tyrime. Baseino sienos išpuoštos didžiuliais medalionais ir Poseidono bareljefu, lubos – gipso lipdiniais.

A. Navalno šalininkai neatspėjo ir teatro išvaizdos: „Mūsų modelyje ši patalpa yra šviesi, balta, su aukso apdaila ir tamsiai raudonos spalvos audiniais. O tikrovėje ten viskas iš medžio. Viskas! Viskas, kas patenka į regėjimo lauką, pagaminta, išpjauta iš medžio. Sienos, lubos, balkonai – viskas iš medžio ir paauksuota.“

Patalpa, brėžiniuose nurodyta kaip kaljano kambarys, kurią A. Navalno komanda vadina „striptizo klubu“, „atrodo kur kas prasčiau, nei galėjome įsivaizduoti“.

Kambarys papuoštas medžio plokštėmis su rytietiško stiliaus bokštų kontūrais ir dvigalviais ereliais.

Vadinamasis V. Putino dvaras – rezidencija Idokopo kyšulyje – buvo pastatyta 2005–2010 m. ant Juodosios jūros kranto netoli Gelendžiko. 2010 m. verslininkas Sergejus Kolesnikovas pranešė, kad vila pastatyta Rusijos prezidentui. Jis įvertino projektą 1 mlrd. dolerių. Nuo to laiko apie rezidenciją daug rašyta žiniasklaidoje.

Kovos su korupcija fondas prieš metus išpublikavo tyrimą apie Rusijos prezidento V. Putino dvarą prie Gelendžiko. Tyrimą paviešino, praėjus dienai po to, kai teismas Chimkuose skyrė 30 parų tardymo izoliatoriuje minėto fondo įkūrėjui Aleksejui Navalnui, grįžusiam iš Vokietijos į Rusiją. Vėliau A. Navalnui paskelbtas nuosprendis, ji kali iki šiol.

„Tai labiausiai saugoma vieta Rusijoje, faktiškai – valstybė valstybėje, tai – didžiausia V. Putino paslaptis. Ją saugo šimtai, netgi tūkstančiai žmonių – nuo nežinomų apsaugininkų, sodininkų ir statybininkų iki turtingiausių žmonių Rusijoje“, – buvo rašoma tyrimo įžangoje. O vilos pastatymas vadinamas „didžiausiu kyšiu istorijoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)