Savo poziciją ministras išdėstė ketvirtadienį Austrijos Nacionalinėje Taryboje (parlamento žemuosiuose rūmuose).

„Tiesą sakant, Rusija įsuka eskalacijos spiralę pratybomis su Baltarusija, grasinimais dislokuoti pajėgas Venesueloje ir Kuboje arba kibernetinėmis atakomis prieš Ukrainą. Taip, nelengva nustatyti, kas atsakingas už kibernetines atakas, bet jos kelia ypač didelį susirūpinimą“, - pareiškė A. Schallenbergas.

Anot Austrijos ministro, Rusija privalo „patraukti rankas nuo Ukrainos“. Jis sakė nesuprantąs Maskvos, tvirtinančios, kad Ukraina ir Vakarai jai kelia grėsmę, pozicijos. A. Schallenbergas taip pat paragino Rusiją „pasitraukti iš Padniestrės, Donbaso, Krymo, Osetijos, Abchazijos“. „Tai būtų tas kelias, kuris patvirtintų rimtą požiūrį į Helsinkio baigiamąjį aktą“, - sakė URM vadovas.

Helsinkio baigiamąjį aktą 1975 metų rugpjūčio 1 d. Suomijos sostinėje pasirašė 35 valstybių atstovai. Dokumente buvo apibrėžti pagrindiniai principai, kuriais savitarpio santykiuose turi vadovautis šalys.

Pasirašius aktą, buvo įkurta organizacija, pavadinta Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Konferencija. 1995 metais ji buvo pertvarkyta į Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizaciją (ESBO).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)