Ch. Wakefordas pranešime premjerui pabrėžė: „Jūs ir visa Konservatorių partija įrodėte, kad nesugebate pasiūlyti tokio vadovavimo ir valdymo, kokio ši šalis nusipelnė.“

Perbėgėlis politikas atstovauja netoli šiaurės vakarų Anglijos Mančesterio miesto esančiam Pietų Beriui – vienai iš daugelio apygardų, kurias B. Johnsono vadovaujami toriai perėmė iš leiboristų per 2019 metų visuotinius rinkimus.

Prieš palikdamas konservatorių gretas, Ch. Wakefordas buvo vienas iš septynių parlamentarų, viešai raginusių surengti balsavimą dėl nepasitikėjimo B. Johnsonu, kilus įtarimams, kad Dauningo gatvės darbuotojai rengė vakarėlius per COVID-19 karantinus.

Leiboristų lyderis Keiras Starmeris pasveikino prisijungus prie kairiųjų Ch. Wakefordą, trečiadienį užėmusį vietą jų pusėje Bendruomenių Rūmuose.

„Kaip sakė Christianas, konservatorių vyriausybės politika niekuo nepadeda Pietų Berio gyventojams, o iš tiesų tik dar labiau apsunkina jų kasdienes problemas“, – pareiškė opozicijos lyderis.

„Esu pasiryžęs kurti naująją Britaniją, kuri garantuotų saugumą, gerovę ir pagarbą visiems. Džiaugiuosi, kad Christianas nusprendė prisijungti prie šios mūsų iniciatyvos“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją