Praėjusiais metais turizmo apimtys, palyginti su 2020-aisiais, augo vos 4 proc. Tačiau iš turizmo gautos pajamos 2020 metais, palyginti su 2019-aisiais, nusmuko net 72 proc.

„Atsigavimo tempai visame pasaulyje išlieka lėti, nevienodi, to priežastis – skirtingi judėjimo ribojimai, vakcinacijos rodikliai ir keliautojų užtikrintumas“, – sakoma PTO pranešime spaudai.

Praėjusiais metais, palyginti su 2020-aisiais, Europą ir Pietų ir Šiaurės Amerikas aplankė atitinkamai po 19 ir 17 proc. daugiau turistų. Tačiau Artimuosiuose Rytuose turizmas pernai smuko 24 proc., o Azijos ir Ramiojo vandenyno regione – 65 proc.

PTO pranešime spaudai sakoma, kad turizmo srities profesionalų prognozės šiems metams jau yra geresnės, tačiau daugelis ekspertų mano, kad ikipandeminis lygis nebus pasiektas mažiausiai iki 2024 metų.

Daugelis pasaulio šalių yra priklausomos nuo turizmo ir nekantriai laukia, kada gyvenimas grįš į įprastas vėžes.

„Ekonominis turizmo indėlis (matuojamas turizmo indėliu į bendrąjį vidaus produktą) 2021 metais siekė 1,9 trln. dolerių (1,68 trln. eurų) ir buvo didesnis nei 1,6 trln. dolerių 2020-aisiais, tačiau išliko gerokai mažesnis už ikipandeminį 3,5 trln. dolerių indėlį“, – pažymima PTO pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją