„Jei energetika bus naudojama kaip ginklas, tai turės atitinkamų pasekmių, taip pat ir šiam dujotiekiui“, – sakė ji per spaudos konferenciją po derybų su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

Vokietijos diplomatijos vadovė pakartojo išvakarėse Kijeve išsakytą pareiškimą, kad naujoji Vokietijos vyriausybė koalicine sutartimi leido aiškiai suprasti, jog energetinės politikos klausimai turi būti sprendžiami vadovaujantis atitinkamomis Europos teisės normomis.

Ji pabrėžė, kad tai galioja taip pat ir „Nord Stream 2“ projektui.

„Todėl vykdomas [dujotiekio operatorės] sertifikavimas, o ši procedūra dabar yra sustabdyta“, – pridūrė A. Baerbock.

A. Baerbock sakė, kad Berlynas pasirengęs vesti dialogą su Maskva saugumo klausimais ir pridūrė, kad pirmieji žingsniai jau padaryti.

„Esame pasirengę vesti rimtą dialogą apie tarpusavio susitarimus ir žingsnius, kurie sutvirtintų mūsų bendrą europinį saugumą, padidintų žmonių Bukarešte, Berlyne, Sankt Peterburge saugumą“, – sakė A. Baerbock antradienį per spaudos konferenciją po derybų su Rusijos užsienio reikalų ministru S. Lavrovu.

„Jau pradėjome svarstyti, kaip galėtų atrodyti bendri žingsniai saugumui stiprinti. Derybos ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos) bei NATO ir Rusijos tarybos formatu, mūsų požiūriu, buvo pirmas naudingas žingsnis link to dialogo“, – sakė Vokietijos diplomatijos vadovė.

Tačiau ji pažymėjo, kad sunku nelaikyti grėsme daugiau kaip 100 tūkst. rusų karių, sutelktų prie Ukrainos sienos.

„Pastarosiomis savaitėmis be aiškios priežasties šalia Ukrainos buvo sutelkta daugiau kaip 100 tūkst. rusų karių ir karinė technika“, – sakė ji.

„Sunku nelaikyti to grėsme“, – pažymėjo A. Baerbock.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)