74 užsikrėtusieji mirė trijose daugiausiai gyventojų turinčiose valstijose: Naujajame Pietų Velse pranešta apie 36 mirtis, Viktorijoje – apie 22, o Kvinslande – apie 16.

Ankstesnis paros antirekordas – 59 atvejai – buvo fiksuotas 2020 metų rugsėjo 4-ąją.

Pasak Australijos sveikatos apsaugos ministro Grego Hunto, esama požymių, jog protrūkis Naujajame Pietų Velse artėja prie kulminacijos, o Viktorijoje – netrukus stabilizuosis.

Naujojo Pietų Velso vyriausybė atmetė galimybę grįžti prie karantino kovojant su itin užkrečiama koronaviruso omikron atmaina. Spalį Sidnėjuje baigėsi 108 dienas trukęs uždarymas, nes dauguma žmonių labiausiai apgyvendintame Australijos mieste buvo paskiepyti.

Dar vienas karantinas turėtų „rimtų pasekmių vyrams ir moterims visoje valstijoje, kalbant apie jų galimybę aprūpinti savo šeimą“, transliuotojui ABC paaiškino valstijos premjeras Dominicas Perrottetas.

Viktorijoje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis valstijos sostinės Melburno ir keliose regioninėse ligoninėse dėl personalo trūkumo ir išaugusio pacientų srauto. Apie 5 tūkst. medicinos darbuotojų šiuo metu nedirba, nes yra užsikrėtę koronavirusu arba turėjo artimą kontaktą su sergančiuoju.

„Mūsų sveikatos apsaugos sistemoje yra tokia padėtis, kad tenka dorotis su itin rimtu darbuotojų stygiumi... taip pat su didžiuliu skaičiumi COVID-19 sergančių pacientų, kuriems reikalinga hospitalizacija. Maža to, šaunūs darbuotojai yra visiškai išsekę“, – sakė Viktorijos laikinasis sveikatos apsaugos ministras Jamesas Merlino.

Nepaprastosios padėtis leidžia mobilizuoti papildomus pajėgumus pacientų antplūdžiui priimti. Kai kurie medikai gali būti atšaukti iš atostogų, bus atidedama daugiau paslaugų. Be to, kineziterapeutų ir medicinos studentų bus prašoma imtis slaugytojų darbo.

Tai pirmas kartas, kai nepaprastoji padėtis paskelbta iškart keliose valstijos ligoninėse.

26 mln. gyventojų turinčioje Australijoje nuo COVID-19 mirė jau daugiau kaip 2,7 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)